Jackpot Mega Jutaan .337B Dimenangi di Illinois Ditebus oleh Dua Rakan
toto

Jackpot Mega Jutaan $1.337B Dimenangi di Illinois Ditebus oleh Dua Rakan

Selepas 29 lukisan tanpa tiket yang sepadan dengan kesemua enam nombor Mega Millions, satu tiket yang dijual di kedai serbaneka Speedway di Des Plaines, Il., telah memenangi jackpot semasa cabutan permainan loteri antara negeri pada 29 Julai. Nombor kemenangan ialah 13-36-45-57-67 dan Mega Ball 14 emas.

Loteri Negeri Illinois mengumumkan hari Rabu bahawa dua rakan telah tampil Togel Singapore untuk menuntut hadiah. Kedua-duanya berkata mereka membeli tiket itu bersama-sama dengan pemahaman bahawa mereka akan membahagikan sebarang kemenangan, perjanjian berjabat tangan yang mereka jalani.

Undang-undang loteri Illinois membenarkan pemenang kekal tanpa nama, itulah yang dipilih oleh pasangan yang menang. Pegawai loteri berkata kerana keinginan pemenang untuk kekal tanpa nama, beberapa butiran akan diberikan.

Loteri itu berkata dalam kenyataan bahawa kedua-dua individu itu “di atas bulan” dengan kemenangan Mega Millions yang mengubah hidup mereka. Jackpot $1.337 bilion ialah jackpot loteri ketiga terbesar dalam sejarah AS, dan pembayaran terbesar kedua sepanjang masa permainan itu.

Jackpot loteri terbesar yang pernah dimenangi di AS datang pada Januari 2016, apabila tiga tiket yang menang berkongsi hadiah Powerball bernilai $1.586 bilion. Kemenangan tiket tunggal terbesar datang pada Oktober 2018, apabila seorang pemain di Carolina Selatan memenangi hadiah Mega Millions bernilai $1.537 bilion.

Keputusan Spur of the Moment
Histeria Jackpot semakin berleluasa sepanjang musim panas, kerana jackpot Mega Millions terus berkembang. Liputan media yang luas memastikan hampir semua rakyat Amerika di mana permainan ini dimainkan sedar tentang limpah Keluaran SDY kurnia kekayaan untuk direbut di 45 negeri, ditambah DC dan Kepulauan Virgin AS.

Pegawai Loteri Illinois berkata pasangan yang memenangi jackpot Mega Millions bernilai $1.337 bilion tidak betul-betul gung-ho untuk mengambil bahagian. Tetapi selepas membuat hentian pit di Speedway pada 29 Julai, kedua-duanya bersetuju untuk menguji nasib mereka.

Mereka berhenti ke Speedway di Des Plaines dan meraih tiket Mega Millions semasa mereka berada di sana. Itu ternyata keputusan yang benar-benar mengubah hidup apabila barisan Mega Millions bernilai $3 dengan Megaplier bertukar menjadi kemenangan jackpot $1.34 bilion,” kata Pengarah Loteri Illinois Harold Mays.

Mays menjelaskan bahawa kedua-duanya telah menghabiskan beberapa minggu lalu bertemu dengan penasihat undang-undang dan kewangan mereka untuk menentukan tindakan terbaik mereka dalam menebus tiket. Kedua-duanya memilih pilihan tunai sekali sebanyak $780.5 juta.

Pembayaran Bersih
Dengan memilih pilihan sekaligus, kedua-dua pemenang akan membayar kira-kira $288.7 juta dalam cukai persekutuan. Itu menjadikan mereka mempunyai Result HK kira-kira $491.8 juta.

Haul itu akan dikurangkan lagi selepas Illinois mengambil potongan 4.95% ke atas pendapatan loteri. Itu meninggalkan dua pemenang dengan sekitar $453.1 juta – atau kira-kira $226.5 juta setiap satu.

“Pemenang ini kini berada dalam kedudukan yang patut dicemburui untuk memutuskan apa yang perlu dilakukan dengan kekayaan baru mereka,” kata Mays menyimpulkan.

Jackpot Mega Millions tidak pernah dipukul sejak cabutan 29 Julai, melonjakkan jackpot minggu ini kepada anggaran $301 juta. Seperti biasa, kemungkinan untuk memadankan semua enam nombor hanyalah 1 dalam lebih daripada 302.5 juta.