Pengalaman Mengasyikkan ‘Nutcracker’ untuk Mempamerkan Keceriaan Percutian di Las Vegas Strip
toto

Pengalaman Mengasyikkan ‘Nutcracker’ untuk Mempamerkan Keceriaan Percutian di Las Vegas Strip

Jika pembiakan digital terapung, mengenyitkan mata, dan kemudian meleleh merentasi skrin di sekeliling anda adalah cara anda lebih suka lukisan Van Gogh anda, maka anak lelaki, adakah Lighthouse Immersive mempunyai pengeluaran slot demo balet The Nutcracker untuk anda.

Pembangun pameran Immersive Van Gogh akan mementaskan The Immersive Nutcracker: A Winter Miracle di Las Vegas Strip pada musim cuti ini. Ia akan menampilkan adegan yang difilemkan yang ditetapkan kepada “The Dance of the Sugar Plum Fairy” Tchaikovsky dan “The March of the Toys.”

Pemecah Nut yang Mengasyikkan Las Vegas
‘The Immersive Nutcracker,’ menampilkan unjuran penari balet secara langsung dan muzik Tchaikovsky, akan dimainkan di Lighthouse ArtSpace di The Shops at Crystals dari 19 Nov-Dis. 30, 2022. (Imej: immersive-nutracker.com)
The Immersive Nutcracker akan dijalankan pada 19 Nov-Dis. 30, 2022 di Lighthouse ArtSpace di The Shops at Crystals. Ia akan silih berganti setiap hari dengan acara Immersive Van Gogh yang diumumkan sebelum ini di tempat yang sama. Tiket mula dijual 3 petang Jumaat, 26 Ogos melalui immersive-nutcracker.com.

Secara ringkas…
Secara longgar berdasarkan cerita 1816 The Nutcracker and the Mouse King oleh ETA Hoffmann , seperti juga balet, The Immersive Nutcracker menceritakan kisah seorang gadis yang berkawan dengan pemecah kacang yang hidup semula Live Togel Singapore pada Malam Krismas dan melancarkan pertempuran melawan Raja Tikus yang jahat .

Seperti balet, ia menampilkan muzik biasa oleh Tchaikovsky, walaupun pada 30 minit, ia telah disunting dengan ketara. (Sebagai contoh, “Tarian Arab” yang tidak betul dari segi politik.)

Berdasarkan ulasan pengeluaran 2021 yang dipentaskan di Kanada, pertunjukan itu bermula dengan unjuran landskap musim sejuk yang menarik tetamu ke rumah yang selesa di mana hiasan pada pokok Krismas menjadi hidup. The Prince Nutcracker dan Princess Marie dipersembahkan oleh Denis Rodkin dan Eleonora Sevenard, kedua-duanya dari Bolshoi Ballet. Penari Kanada Elizabeth Pivovar dan Alexander Marinosyan memainkan adik beradik Marie dan Fritz.

Siaran akhbar daripada Lighthouse Immersive berbunyi: “Ditetapkan pada muzik Peter Ilyich Tchaikovsky, Immersive Nutcracker merangkumi pelawat dalam lebih 500,000 kaki padu unjuran yang terdiri daripada lebih 1 juta bingkai video, menyusun paparan imersif hebat yang menyampaikan kisah The Nutcracker dari pembukaan hingga akhir.”

Pengalaman serupa dijadualkan secara serentak di Los Angeles, Chicago, Boston, Denver, Phoenix, Nashville, San Antonio, Kansas City.

Ditubuhkan pada 2019 oleh pengeluar yang berpangkalan di Toronto, Corey Ross dan Svetlana Dvoretsky, dan pemaju yang berpangkalan di Toronto, Slava Zheleznyakov, Lighthouse Immersive menggambarkan dirinya sebagai pengeluaran macau “multipleks hiburan pengalaman pertama, yang bertujuan untuk memupuk komuniti dan kreativiti melalui acara berskala besar dan pameran semua seni. borang.”

Kacang Yang Sukar untuk Diretak Asalnya
Walaupun The Nutcracker tidak dianggap berjaya apabila ia dijalankan pada tahun 1892 sebagai balet dua babak dengan koreografi oleh Marius Petipa dan Lev Ivanov, suite 20 minit yang diekstrak oleh Tchaikovsky daripada balet adalah. Nutcracker lengkap telah menikmati populariti yang sangat besar sejak akhir 1960-an, dan kini dipersembahkan oleh banyak syarikat balet, terutamanya semasa musim Krismas. Beberapa syarikat balet utama Amerika menjana 40% daripada pendapatan tiket tahunan mereka daripada persembahannya.